Risujen hävitys ja haketus

Hävitämme mielellämme risut heti kaatotöiden yhteydessä, ettei asiakkaan tarvitse kärsiä kaatotöiden jälkeisestä sotkusta. Teette itse tai tilasitte metsuripalvelut meiltä, joka tapauksessa puiden karsinnan jälkeen huomataan risujen määrän olevan valtava, jolloin oma peräkärry on liian pieni ja kaatopaikallekkin on pitkä matka. Onneksi Suomen kaatajilla on ongelmaan ratkaisu.

Huippu kalusto oksien ja/tai runkojen kuljetukseen

Kahdella erikokoisella metsäkärryä vetävällä kourallisella traktorilla saadaan risut ja rungot vietyä hankalistakin paikoista tehokkaasti. Puumateriaalia ei pureta perinteisesti kaatopaikalle vaan ennalta sovituille purkupaikoille, jotka eivät yleensä ole ihmisten tiedossa eikä avoinna kuin tietyille toimijoille.

Kyseisiä purkupaikkoja löytyy esimerkiksi Tampereen alueelta kymmeniä. Hävitettävästä puumateriaalista ei peritä jätemaksua, kunhan kyseessä on vain puumateriaalia eikä esimerkiksi maata tai muuta roskaa. Suuret runkomäärät voimme myös ostaa tapauskohtaisesti.

Todella ketterällä Hondan mönkijällä ja tehokkaalla Kranmanin kourallisella metsäkärryllä saadaan ahtaistakin paikoista vietyä risut sekä rungot haluttuun paikkaan. Yhdistelmän paino (800kg) jakautuu kahdeksalle pyörälle, joten kuorman ollessa vain oksia säilyy pihanurmi siistinä verraten isojen koneiden jättämiin jälkiin.

Voitte kysyä meiltä myös risujen ja oksien hävityspalvelun viemään esimerkiksi talkoista syntyneet risut pois tontilta.

Oksien hakettaminen hyötykäyttöön

Oksat ja risut voidaan myös hakettaa tontille toivottuun paikkaan. Hakkeen voi uusiokäyttää puutarhassa esimerkiksi pensaiden juurille ja istutusten katteeksi sellaisenaan. Hakkeen voi mainiosti käyttää myös kuivikkeeksi ulkohuussiin tai kompostiin tuomaan ilmavuutta. Hakettimen paino on 300kg, leveys 70cm ja pyörissä on oma veto joten tehokas haketin kulkee lähes paikkaan kuin paikkaan jälkiä jättämättä.