Puunkaato Tampere ja muu Pirkanmaa

Puunkaato käy ammattilaiselta helposti ja nopeasti. Kaadamme sekä pihapuut että hankalissakin paikoissa kasvavat puut turvallisesti, tehokkaasti ja jälkiä jättämättä – kilpailukykyiseen hintaan, totta kai.

Yrityksemme sijaitsee Tampereella. Tampereen ohella toiminta-alueemme käsittää kattavasti koko Pirkanmaan seudun.

Lahoavat, liian suuret tai muuten vain kuntonsa tai ulkonäkönsä puolesta huolestuttavat puut kannattaa hävittää pihalta ennen kuin ne kaatuessaan tai katketessaan aiheuttavat ihmisille tai ympäristölle vahinkoa. Heikkokuntoisten pihapuiden kaato on myös hinnaltaan huomattavasti edullisempaa kuin myrskytuulessa kaatuneen puun murjoman kodin tai ulkorakennuksen katon korjaaminen.

Lisäksi puiden kaato harvennusmielessä on tarpeellista aika ajoin.

Puunkaatoon kannattaa kuitenkin aina käyttää vakuutettuja ja kokeneita ammattilaisia. Puu voidaan kaataa pitkänä juuresta, nosturin avustuksella, paloina kiiveten tai henkilönostimella. Tilan ollessa todella rajallinen pätkät voidaan laskea hallitusti alas köysillä. Etenkin pihapuiden kaadossa näitä menetelmiä käytetään aina toisinaan.

Hoidamme mielellämme jokaisen urakan aina loppuun saakka kannot jyrsien ja oksat hävittäen tai hakettaen. Klapittaminenkin onnistuu tehokkaalla klapikoneellamme.

Soita 044 585 8280 tai ota yhteyttä lomakkeella. Arviokäyntimme on aina täysin maksuton!

Oikea ajankohta puunkaadolle

Ainoaa oikeaa ajankohtaa ei yksittäisten puiden kaadolle ole. Maan ollessa jäässä säästyy piha kaadon tai konetyön aiheuttamilta jäljiltä, mutta kylmä ajankohta ei välttämättä ole otollinen kannon jyrsinnälle. Lehtipuut, kuten koivu, ovat kuivimmillaan loppusyksyllä ja talvella. Keväällä lumen sulattua taas alkavat puutarhurin kädet kutiamaan, tällöinkin on hyvä hetki kaataa puita. Jos asiakas tilaa puun poisviennin kesällä,  lähtee samalla myös suurin osa lehdistä mukana, jolloin asiakas säästyy haravoinnilta.


puunkaato tampere pirkanmaa
pihapuiden kaato

Puunkaato pitkänä

Usein mittauksen jälkeen asiakas yllättyy siitä, miten jättimäinen puu mahtuu kaatumaan pieneenkin tilaan. Puun ollessa laho tai kallellaan väärään suuntaan käytämme apuna kaatotunkkeja, vinssejä, kiiloja ja vänkäreitä. Oksien karsiminen kiiveten on joskus tarpeellista ennen kuin suoran kaadon voi suorittaa.

Puunkaato kiiveten tai henkilönostimella

Mikäli suorana kaato ei ole mahdollista katsotaan kohteesta riippuen, onko järkevämpi tekniikka kaataa puu kiiveten vai henkilönostimella. Ensin karsitaan oksat, tiputetaan latva ja pätkitään loppurunko sopiviksi paloiksi, kunnes runko mahtuu kaatumaan turvallisesti.

Puun ollessa kallellaan rakennuksen tai muun suojeltavan kohteen päälle käytämme apuna alaslasku välineitä ja laskemme puumateriaalin varovasti köysillä. Myös suuret oksat saattavat vaatia alaslaskua ollessaan varjeltavan kohteen yläpuolella.

Puunkaato nosturilla

On tapauksia jolloin on kustannustehokkaampaa ottaa nosturi kohteeseen, kiinnittää kettinki puun yläosaan, sahata tyvestä poikki ja siirtää puu kokonaisena paikkaan, jossa on hyvä tila karsia ja pätkiä. Teemme yhteistyötä nosturiyritysten kanssa. Isoilla hintavilla koneilla on toki kovemmat tuntihinnat, mutta osaavan kuljettajan kanssa työ käy käden käänteessä, jolloin hinta jää kuitenkin kohtuulliseksi.

puunkaatoa

Puiden klapittaminen

Puiden klapittaminen tapahtuu sähkötoimisella 7 tonnin hydraulihalkojalla. Halkojamme on yli 5 kertaa nopeampi kuin tavalliset halkomakoneet. Kone on käsin siirrettävä, joten voimme tehdä klapikasan juuri sinne, minne asiakas haluaa. Halkojamme käyttää verkkovirtaa ja jos sulaketaulusta löytyy vielä 16 amppeerinen sulake, koneemme kiittää.

Hyödynnä kotitalousvähennys puiden kaadossa

Tiesithän, että voit saada kotitalousvähennystä metsurin käytöstä ja ammattilaisen suorittamasta puunkaadosta. Palvelumme on yleensä kokonaan työtä, eli siihen kuuluu kotitalousvähennysoikeus. Suomen kaatajat on ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys, jolloin voit vähentää 50 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Omavastuu on 100 €, joka maksetaan vain kerran vuodessa. Lue lisää Verohallinnon sivuilta.

Soita 044 585 8280 tai ota yhteyttä lomakkeella – ja muistathan, että arviokäyntimme on aina täysin maksuton eikä sido sinua mihinkään!

pihapuiden kaato tampere
puunkaatoa kilpailukykyiseen hintaan