Puunkaato Tampere sekä muu Pirkanmaa

Puunkaato käy helposti ja nopeasti kun sen suorittaa ammattilainen. Kaadamme hankalatkin puut vankalla ammattitaidolla jälkiä
jättämättä.

Yrityksemme sijaitsee Tampereella. Toiminta-alueemme on Tampere sekä muu Pirkanmaa.

Lahoavat, liian suuret tai muuten vain kuntonsa tai ulkonäkönsä puolesta huolestuttavat puut kannattaa hävittää pihalta ennen kuin ne kaatuessaan/katketessaan aiheuttavat ihmisille tai ympäristölle vahinkoa. Puiden kaato harvennusmielessä on myös tarpeellista aika ajoin.

Puunkaatoon kannattaa aina käyttää vakuutettuja ja kokeneita ammattilaisia. Puu voidaan kaataa pitkänä juuresta, nosturin avustuksella, paloina kiiveten tai henkilönostimella. Tilan ollessa todella rajallinen voidaan pätkät laskea varovaisesti köysillä.

Mielellämme hoidamme urakan aina loppuun saakka kannot jyrsien, oksat hävittäen/hakettaen sekä myös klapittaminen onnistuu.

Soita 044 585 8280 tai ota yhteyttä lomakkeella. Arviokäynti on aina maksuton!

Oikea ajankohta puunkaadolle

Ainoaa oikeaa ajankohtaa ei yksittäisten puiden kaadolle ole. Maan ollessa jäässä säästyy piha kaadon tai konetyön aiheuttamilta jäljiltä, mutta ajankohta ei välttämättä ole otollinen kannon jyrsinnälle. Lehtipuut kuten koivu on kuivimmillaan loppusyksyllä/talvella. Keväällä lumen sulattua taas alkaa puutarhurin kädet kutiamaan, tällöinkin on hyvä kaataa puita. Kesällä taas asiakkaan tilatessa puun poisviennin lähtee myös suuri osa lehdistä mukana, jolloin asiakas säästyy haravoinnilta.

Puunkaato pitkänä

Usein mittauksen jälkeen asiakas yllättyy siitä, miten jättimäinen puu mahtuu kaatumaan pieneenkin tilaan. Puun ollessa laho tai kallellaan väärään suuntaan käytämme apuna kaatotunkkeja, vinssejä, kiiloja ja vänkäreitä. Oksien karsiminen kiiveten on joskus tarpeellista ennen kuin suoran kaadon voi suorittaa.

Puunkaato kiiveten tai henkilönostimella

Mikäli suorana kaato ei ole mahdollista katsotaan kohteesta riippuen, onko järkevämpi tekniikka kaataa puu kiiveten vai henkilönostimella. Ensin karsitaan oksat, tiputetaan latva ja pätkitään loppurunko sopiviksi paloiksi, kunnes runko mahtuu kaatumaan turvallisesti.

Puun ollessa kallellaan rakennuksen tai muun suojeltavan kohteen päälle käytämme apuna alaslasku välineitä ja laskemme puumateriaalin varovasti köysillä. Myös suuret oksat saattavat vaatia alaslaskua ollessaan varjeltavan kohteen yläpuolella.

Puunkaato nosturilla

On tapauksia jolloin on kustannustehokkaampaa ottaa nosturi kohteeseen, kiinnittää kettinki puun yläosaan, sahata tyvestä poikki ja siirtää puu kokonaisena paikkaan, jossa on hyvä tila karsia ja pätkiä. Teemme yhteistyötä nosturiyritysten kanssa. Isoilla hintavilla koneilla on toki kovemmat tuntihinnat, mutta osaavan kuljettajan kanssa työ käy käden käänteessä, jolloin hinta on kuitenkin kohtuullinen.


Puiden klapittaminen

Puiden klapittaminen tapahtuu sähkötoimisella 7 tonnin hydraulihalkojalla, joka on yli 5 kertaa nopeampi kuin tavalliset halkomakoneet. Kone on käsin siirrettävä, joten klapikasan voimme tehdä juuri sinne, minne asiakas sen haluaa. Koneemme käyttää verkkovirtaa ja jos sulaketaulusta löytyy vielä 16 amppeerinen sulake, niin kone kiittää.

Hyödynnä kotitalousvähennys

Muistathan, että metsurin käytöstä voit myös saada kotitalousvähennystä. Palvelumme on yleensä kokonaan työtä, jolloin siihen kuuluu kotitalousvähennysoikeus. Suomen kaatajat on ennakkoperintärekisteriin merkitty yritys, jolloin voit vähentää 50% arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Omavastuu on 100€, joka maksetaan vain kerran vuodessa. Lue lisää Verohallinnon sivuilta.

Soita 044 585 8280 tai ota yhteyttä lomakkeella. Arviokäynti on aina maksuton!